УкрНЦЕМ приєднався до святкування Дня Чорного моря, яке щорічно відбувається 31 жовтня і має глибоку традицію з 1996 року. Незважаючи на обмежений доступ до моря в останні два роки, наша любов і турбота про цей унікальний об’єкт природи лише зростають. Саме тому цьогорічний захід був особливо значущим.
Організатором заходу стала Олена Марушевська, представниця проекту “Європейський Союз задля удосконалення екологічного моніторингу Чорного моря» (EU4EMBLAS), що реалізується за підтримки ЄС/ПРООН і спрямований на підвищення ефективності екологічного моніторингу нашого моря. У заході також взяли участь провідні науковці від Міністерства освіти і науки та Національної академії наук України.
        Святкування відбулося у форматі інтерактивного квесту в Одеському ліцеї №40, де були зібрані 11 команд з 8 навчальних закладів Одеси та області, утворюючи загалом 56 юних захисників моря. Учасники квесту занурилися в 2 години захоплюючої інтелектуальної гри, що складалася з 12 завдань. Кожна з чотирьох зупинок квесту була не лише випробуванням, а й уроком, що сприяє кращому розумінню та оцінці багатства нашого Чорного моря.

Фото – Ляшенко О.

        Особливо варто відзначити зупинки квесту, такі як “Чорноморські розумаки”, де учасники поглиблювали свої знання про море, і “Моє море”, де кожен міг створити власний талісман, символізуючи свій зв’язок з морем. Високий інтелектуальний рівень вчених, які ділилися своїми знаннями, підняв квест на нову висоту, дозволяючи учасникам не просто грати, а й навчатися у провідних експертів у цій області.
        УкрНЦЕМ вдячний за можливість взяти участь у такій важливій події та сприяти підвищенню обізнаності про Чорне море серед молоді. Ми щиро дякуємо Олені Марушевській та Катерині Сурай за організацію, Тетяні Чорній за активну підтримку, Одеському ліцею №40 за гостинність, а також нашим партнерам за співпрацю!