Фахівці УкрНЦЕМ взяли участь в стартовій зустрічі проекту EFFECTIVE, що відбулася в Брюсселі 13-14 червня 2023 року, де зібралися всі бенефіціари задля оголошення початку впровадження ініціативи, спрямованої на збереження та омолодження Середземноморського блакитного природного капіталу Європейського Союзу.

Консорціум проєктних партнерів очолив Centro Tecnológico Naval y del Mar (CTN). Учасники на заході намітили курс на стале майбутнє, поєднуючи інноваційну науку, технологічні рішення, засновані на природоорієнтованих рішеннях, а також цифровізацію та соціальні критерії.

Дводенна подія послужила позначенням початку застосування комплексного підходу на основі екосистемного управління. Представники різних галузей, у тому числі вчені, технологи та екологи, об’єдналися, щоб закласти основу для цілісної стратегії задля збереження та відновлення прибережних і морських екосистем.

Місія проекту EFFECTIVE — захистити та відновити Середземноморський блакитний природний капітал ЄС. Візія проєкту виходить далеко за межі найближчого майбутнього, передбачаючи світ, де прибережні та морські екосистеми не тільки зможуть виживати, але й процвітати. Поєднуючи інновації та притаманну природі стійкість, консорціум прагне зберегти спадщину процвітаючого блакитного природного капіталу для прийдешніх поколінь.

Проект EFFECTIVE є великим кроком до майбутнього, де гармонійно співіснують добробут людини та навколишнього середовища. Оскільки консорціум просувається вперед у цій трансформаційній подорожі, їхні зусилля направлені на формування тривалого впливу, зберігаючи та розвиваючи Середземноморський блакитний природний капітал ЄС на благо теперішнього та майбутніх поколінь.

Більше про Проєкт можна дізнатися, відвідавши офіційну сторінку: www.effective-euproject.eu