27 лютого 2024 року партнери проекту EFFECTIVE, в тому числі представники УкрНЦЕМ, зібралися на локації головного координатора, Centro Tecnológico Naval y del Mar (CTN) у Мурсії (Іспанія), для участі в ключовій зустрічі Консорціуму. Дана подія стала важливим етапом на шляху до збереження та відновлення морської екосистеми Середземного моря.

Захід створив цінний майданчик для обміну думками між учасниками, дозволивши партнерам переглянути успіхи, що були досягнуті протягом перших 9 місяців реалізації проекту, а також намітити курс на майбутнє. Учасники Консорціуму представили прогрес, досягнутий у відповідних робочих пакетах, підкресливши ключові досягнення та поділившись ідеями, отриманими в результаті їхньої спільної роботи.

Серед обговорюваних тем були: впровадження природоорієнтованих рішень, ініціативи щодо залучення зацікавлених сторін та розробка інноваційних цифрових інструментів для підтримки управління екосистемами. Партнери окреслили свої плани та наступні кроки на найближчий період, наголосивши на важливості співпраці та синергії між робочими пакетами. Зустріч Консорціуму проекту EFFECTIVE у Мурсії стала свідченням потужності співпраці та колективних дій у вирішенні складних екологічних проблем.

Більше про Проєкт можна дізнатися, відвідавши офіційну сторінку: www.effective-euproject.eu