В рамках міжнародного екологічного проекту #ANEMONE 17 липня 2019 року відбувся виїзний тренінг щодо ознайомлення та апробації міжнародних методик моніторингу пляжного сміття в басейні Чорного моря. 

В тренінгу взяли участь 8 школярів – учнів 11 класу екологічного напрямку Юридичного ліцею на чолі із класним керівником Наталією Большою. Також в тренінгу приймали участь і викладачі Одеського державного екологічного університету #ОДЕКУ (Світлана Кур’янова та Любов Савіних-Пальцева) та наукові співробітники НДУ «Український науковий центр екології моря» #УкрНЦЕМ (Каріна Вишнякова, Юлія Котельникова, Ірина Третьяк і Ольга Зотова) та Інституту морської біології #ІМБ (Андрій Зотов).
Учасники обстежили пляжну зону поблизу с. Затока Одеської області довжиною 1 км завширшки 50 м, а подекуди 70 м і зібрали 7 мішків сміття, яке було ідентифіковано, сортовано та перелічено, відповідно до вимог методики, у табличних формах. Отримані дані буде долучено до міжнародної бази даних моніторингу екосистем Чорного моря. 
Якщо говорити про стан цієї пляжної зони, то обстежена ділянка узбережжя виявилася порівняно чистою, в наслідок низької чисельності відпочиваючих – тут спостерігалося, в середньому 3-4 людини на 100 м довжини пляжу. 


Щиро дякуємо керівнику проекту «ANEMONE» в Україні Юрію Деньзі та організаторам Каріні Вішняковій і Юлії Котельніковій за цікавий тренінг та його гарну організацію.