Оперативний штаб при Державній екологічній інспекції України
Для формування єдиного реєстру збитків заподіяних довкіллю внаслідок вторгнення РФ на територію України працює спеціальний Оперативний штаб при Державній екологічній інспекції України.
Для підвищення ефективності роботи було створено спеціальний сайт, з допомогою якого громадяни мають можливість повідомляти про екологічні збитки. Мета таких організацій – формування переліку всіх порушень у сфері охорони навколишнього природного середовища та притягнути агресора до відповідальності. Сайт Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України за посиланням.
Яка інформація необхідна:
• дані про виникнення надзвичайних ситуацій – підриви, бомбардування складів паливно-мастильних матеріалів, сховищ нафтопродуктів, підприємств, які можуть використовувати небезпечні та/або хімічні речовини у виробництві;
• дані про пошкодження, руйнування чи зупинку діяльності очисних споруд, що очищують стоки перед скиданням у водні об’єкти – водоканали, промислові об’єкти;
• руйнування дамб полів фільтрації та витік відходів на рельєф місцевості;
• руйнування очисних або гідротехнічних споруд;
• займання (горіння, тління) місць видалення відходів – сміттєвих полігонів;
• пошкодження ґрунтового покриву, горіння, рубка лісів – особливо на територіях природно-заповідного фонду.
Детальніше про те, що саме потрібно повідомляти можна дізнатися на сайті Державної екологічної інспекції України за посиланням.
Якщо Ви стали свідком екозлочину просимо повідомляти Оперативний штаб будь-яким зручним для Вас способом:

Телефон гарячої лінії
+380 (96) 756-83-66 (Telegram, WhatsApp, Viber)