В п’ятницю 5 серпня у рамках візиту на Одещину перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України  Руслан Гречаник зустрівся з колективом Українського наукового центру екології моря.

Вході живої дискусії  обговорені особливості роботи УкрНЦЕМ в умовах військового стану. Було наголошено, що насьогодні Український науковий центр екології моря – єдина установа в нашій країні, яка проводить екологічний  моніторинг морських вод. Визначено, що оскільки військова агресія росії внесла свої корективи у роботу Центру,  необхідно відкоригувати наукові плани центру з урахуванням нових викликів. Були обговорені питання щодо необхідності залучення додаткових коштів місцевої влади та міжнародних проєктів. “Це дозволить перетворити центр моря у міжнародний хаб морських наукових досліджень для взаємодії з іншими чорноморськими країнами”, – зауважив Руслан Гречаник.

Також перший заступник Міністра обговорив з керівництвом установи стратегічні напрямки роботи УкрНЦЕМ після перемоги України над російськими загарбниками.