11 вересня 2022 р. проект ЄС-ПРООН «Європейський Союз заради посилення екологічного моніторингу Чорного моря» (EU4EMBLAS) спільно з творчим простором «Діалоги», Одеса започатковували незвичну дитячу науково-мистецьку школу. Ця школа під назвою «Чорноморський щоденник – 2022» – це можливість для дітей-переселенців та одеситів оф лайн (вживу) дізнатися більше про життя в Чорному морі від провідних науковців; спільно з професійними художниками зобразити обраного морського мешканця і розказати про його долю.

Фахівці УкрНЦЕМ та Інституту морської біології прочитали перші лекції про незвичне життя нашого моря. Далі протягом місяця діти спільно з відомими художниками будуть працювати над власною художньо-дослідницькою роботою. Для школи обрано незвичні техніки: колаж, аплікація, асамбляж та графіка. Всі матеріали, науковий і художній супровід дітей для учасників є безкоштовними, адже фінансуються проектом ЄС-ПРООН EU4EMBLAS.

Наприкінці школи до Дня Чорного моря (31 жовтня 2022 р.) за участі преси і гостей, митців та вчених відбудеться урочисте відкриття – захист художніх робіт дітей. Сподіваємося таким чином не лише сприяти інтеграції дітей, але розвитку їх творчих талантів та зацікавленості нашим дивовижним Чорним морем.

До речі, ще є місця у другу групу, яка стартує 17 вересня для дітей віком від 8 до 16 років. Для участі в школі заповніть, будь ласка, анкету за посиланням https://forms.gle/f7YgTDx3XqKEk63D7 Реєстрація та її підтвердження організаторами є обов’язковими для участі у школі.

Досліджуємо і відчуваємо наше Море разом!