Дорогі колеги!

Зрозуміло, що наразі всі наші думки з ЗСУ, а Чорне море поки що, на жаль, не доступне для досліджень. Проте, сподіваємося, вже скоро наша Перемога. Проте, щоб мати можливість проводити спільні дослідження після Перемоги, вже зараз важливо прийняти участь у розробці Плану впровадження Порядку денного стратегічних досліджень та інновацій у Чорному морі (SRIA). В перелік входять 25 спільних стратегічних дій для всіх держав басейну Чорного моря, крім рф, звичайно.

Очікується, що цей план буде затверджено цього року, і його впровадження триватиме до 2030 року. Сам проект був розроблений в рамках проекту ЄС Black Sea Connect http://connect2blacksea.org/

Просимо Вас заповнити невелику анкету щодо здійсненності і важливості запланованих дій. Це анкетування проводиться по всіх Чорноморських країнах, крім рф, і необхідно, щоб пріоритети, важливі для України, були почуті.

Анкета невелика, її заповнення не займе більше 10 хв. Проте Ви не тільки дізнаєтеся про заплановані дії в галузі досліджень та інновацій Чорного моря, але й допоможете правильно розставити пріоритети. Результати опитувань будуть включені до остаточного Плану впровадження Порядку денного стратегічних досліджень та інновацій у Чорному морі (SRIA).

Посилання на анкету https://arcg.is/1GK8Hr0

Опитування триває до кінця березня 2023 р. По цьому ж посиланню в кінці можна побачити узагальнену оцінку важливості заходів по країнам і не тільки.