27 квітня 2023 року директор Українського наукового центру екології моря (УкрНЦЕМ) взяв участь у всеукраїнському семінарі на тему “Оцінка збитків, нанесених російською агресією дослідницьким та освітнім установам в сфері вивчення Чорного моря та можливі проєктні рішення”.

Семінар було організовано за співпраці Міністерства освіти і науки України та Національного хабу Чорноморського механізму підтримки.

Семінар розпочався з вітального слова організаторів і представлення учасників, після чого були обговорені цілі та задачі події. В рамках першої частини зустрічі були розглянуті умови та пріоритети програми NEXT.

Друга частина семінару була присвячена  наступним важливим презентаціям: “План впровадження Порядку денного стратегічних досліджень та інновацій у Чорному Морі (SRIA)” та “Впливи воєнних дій російської федерації на морські екосистеми та прибережні території”.

У рамках діалогу було обговорено поточний стан дослідницького та освітнього секторів в сфері вивчення Чорного моря, враховуючи збитки, спричинені агресією російської федерації. Особливу увагу приділено обговоренню можливих проєктних рішень для відновлення та подальшого розвитку даного сектору.