З 27 по 29 вересня 2023 року пройшла 2-га Генеральна Асамблея в межах презентації результатів впровадження транскордонного Проєкту BRIDGE-BS – «Просування чорноморських досліджень та інновацій для спільного розвитку блакитного зростання в стійких екосистемах» на базі Близькосхідного технічного університету (METU Campus) у місті Анкара (Туреччина).

Протягом трьох днів для учасників ГА була продемонстрована низка пізнавальних презентацій Робочих груп та проведені різнопланові продуктивні дискусії, які сприяли визначенню чіткого напрямку майбутніх досліджень Проєкту BRIDGE-BS.

Презентації пропонували цінну інформацію та ідеї, які спрямовуватимуть наступні кроки консорціуму. Учасники Асамблеї охоче обмінювалися думками та перспективами, прокладаючи шлях до інноваційних рішень для вирішення проблем регіону.

Окрім демонстрації результатів діяльності за робочими пакетами, учасники також мали можливість взяти участь у воркшопах, що охоплювали різні важливі теми. Ці воркшопи були
зосереджені на таких сферах, як аналіз даних, стратегії стійкості, моделювання клімату, планування сценаріїв та розробка політики.

В межах представлення блоку аналізу даних, від УкрНЦЕМ виступив в.о. директора – Віктор Коморін, який презентував доповідь на тему «Технічні аспекти збору та використання даних», де висвітлив ключові виклики пов’язані з проблематикою формування бази даних Проєкту BRIDGE-BS. Також команда фахівців від УкрНЦЕМ долучилася до напрацювання діаграми простої системи взаємозв’язків впливу різних біологічних компонент та соціальних чинників на забезпечення однієї з визначених екосистемних послуг, що в перспективі дозволить краще зрозуміти функціонування соціо-екологічної системи пілотної ділянки №4.

Після завершення Генеральної Асамблеї відбулося засідання Керівного комітету, на якому були сформульовані ключові рішення та майбутні стратегії. Прихильність до створення більш сталого та стійкого Чорноморського регіону залишається непохитною для всього консорціуму Проєкту BRIDGE-BS, а колективні зусилля учасників чітко спрямовані на досягнення поставлених задач.


 


Для того, щоб більше дізнатися про Проєкт та його діяльність – відвідайте офіційний веб-сайт BRIDGE-BS: www.bridgeblacksea.org

Джерело інформації для публікації: www.bridgeblacksea.org/index.php/2023/10/03/the-bridge-bs-consortium-has-gathered-for-the-2nd-general-assembly/