31 жовтня 2023 р Український науковий центр екології моря прийняв участь у 6-му засіданні Керівного комітету міжнародного проекту BRIDGE-BS, яке було приурочене до Міжнародного дня Чорного моря.

У рамках засідання було піднято ряд важливих питань, зокрема вплив триваючої агресії росії на екосистему Чорного моря. УкрНЦЕМ активно працює над збором доказів та аналізом наслідків, що вже мають місце, і продовжує моніторинг потенційних екологічних ризиків. Зосередження уваги на цьому аспекті підкреслює необхідність міжнародної уваги та співпраці в рамках регіональних екологічних зусиль.

Проект BRIDGE-BS (Bridging Regional Integration and Development of the Black Sea) — це ініціатива, що стимулює об’єднання зусиль для оцінки стану Чорного моря та розробки стратегій покращення його водного біорізноманіття, а також зменшення забруднення. Відзначення Міжнародного дня Чорного моря разом з засіданням надає особливої ваги необхідності зміцнення міжнародної співпраці та спільних дій для охорони цього унікального природного середовища.