В Одеському державному екологічному університеті (ОДЕКУ) відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрів. У період 14-15 грудня 2023 року, на кафедрах Гідроекології та водних досліджень, а також Екологічний контроль та аудит, студенти представили свої дослідження, підкреслюючи різноманітність та актуальність екологічних тем.
Головуючим у роботі екзаменаційних комісій був Віктор Миколайович Коморін, виконувач обов’язків директора Українського наукового центру екології моря (УкрНЦЕМ), забезпечуючи об’єктивність та високий рівень професійного оцінювання. Захисти характеризувалися жвавими обговореннями та обміном думок, висвітлюючи важливі питання гідроекологічного стану українських річок, зміни клімату, зеленої економіки, а також екологічних проблем Хаджибейського лиману та забруднення атмосферного повітря в Одесі.
Студенти продемонстрували високий рівень підготовки, ефективно використовуючи наукові та методичні матеріали, інтернет-ресурси, та технічні засоби для візуалізації своїх досліджень. В підсумку всі магістри успішно захистились, отримали можливість до вступу в аспірантуру ОДЕКУ для продовження своїх наукових досліджень.