З глибоким сумом повідомляємо, що 5 січня 2024 року на 82-му році життя після тривалої хвороби пішла з життя видатна науковиця, учений секретар Українського наукового центру екології моря (УкрНЦЕМ), кандидат хімічних наук
Орлова Ірина Георгіївна.

Народилась Ірина Георгіївна 12 квітня 1942 року в Одесі. Після закінчення навчання за спеціальністю «Хімія» в Одеському державному університеті імені І.І. Мечникова в 1965 році, вона присвятила своє життя науці, досягаючи значних висот у своїй професійній кар’єрі.
З 1973 року, працюючи в Одеському відділенні Державного океанографічного інституту, який був реорганізований в УкрНЦЕМ, Ірина Георгіївна зробила значний вклад у дослідження морської гідрохімії. Її робочий шлях був плідний та впливовий. Вона обіймала посаду начальника відділу морського екологічного моніторингу, а з 2008 року і до кінця свого життя виконувала обов’язки ученого секретаря центру та заступника директора з науки. Окрім адміністративної роботи, Ірина Георгіївна активно займалася науковою діяльністю та підготовкою молодих кадрів, читаючи лекції в ОДЕКУ, в результаті чого на її рахунку понад 100 наукових робіт.
Її внесок у науку, невтомна праця та незламний дух будуть завжди пам’ятатися і служити прикладом для майбутніх поколінь науковців. Ми втратили не тільки видатного науковця, а й неймовірну особистість, керівника, наставника та колегу. Висловлюємо глибокі співчуття родині, друзям та колегам Ірини Георгіївни Орлової. Її світла пам’ять назавжди залишиться в наших серцях.
Прощання відбудеться о 9:30 в УкрНЦЕМ, а об 11:00 – на 2му цвинтарі.