5 квітня 2024 року в місті Одеса відбулось громадське обговорення, організоване в рамках реалізації Програми ЄС: «EU4Environment Water Resources and Data». Захід був присвячений розгляду проєктів Плану управління річковим басейном річок Причорномор’я та річковим басейном Дунаю (суббасейн нижнього Дунаю) на період з 2025 по 2030 роки.

Подія проходила у форматі засідання. Також була можливість долучитися онлайн, що дало змогу залучити широке коло зацікавлених сторін. Серед яких: представники об’єднаних територіальних громад, водокористувачі, суб’єкти господарювання, органи місцевого самоврядування, та ін. В тому числі, до заходу приєдналися і представники УкрНЦЕМ, а саме Віктор Коморін, в.о. директора та Юлія Котельнікова, в.о. ученого секретаря установи.

Громадське обговорення стало платформою для відкритого діалогу, надавши можливість висловити думки та обговорити пропозиції до проєкту Планів управління річковими басейнами, що підкреслило важливість співпраці та взаєморозуміння між громадськістю та органами влади у процесі формування ефективної і сталої екологічної політики.

На заході також відбулась презентація аналізу стану річкових басейнів; екологічного і хімічного стану масивів поверхневих вод басейну річок Причорномор’я та басейну Дунаю (суббасейн нижнього Дунаю); програми заходів, спрямованих на покращення екологічного стану поверхневих вод обраних басейнів річок.

Ознайомитись із проєктом ПУРБ річок Причорномор’я та ін. супровідними документами можна за наступним посиланням: https://davr.gov.ua/plan-upravlinnya-richkovim-basejnom-richok-prichornomorya1

Ознайомитись із проєктом ПУРБ Дунаю та ін. супровідними документами можна за наступним посиланням: https://davr.gov.ua/plan-upravlinnya-richkovim-basejnom-dunayu1